COOKIE-K HASZNÁLATA & ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

COOKIE-K – AZAZ A SÜTIK HASZNÁLATA A HEVIZTRAVEL.COM WEBOLDALON

Mik azok a cookie-k?
A cookie-k kisméretű fájlok, amelyeket az aktuálisan megtekintett weboldal vagy éppen használt alkalmazás a böngészőre vagy a készülékre telepít. Az ennek eredményeként létrejött kapcsolat olyan információkat tartalmazhat, mint például a készülék IP-címe,vagy a használt böngésző típusa. A sütik „passzívak”, azaz nem tartalmaznak futtatható állományokat, vírusokat, illetve kémprogramokat és nem férnek hozzá a felhasználó merevlemezének adataihoz.

A sütik fajtái
Weboldalunkon csak a feltétlenül szükséges “munkamenet sütiket” – („session cookies”) használunk fel : ezek az ideiglenes sütik csak az Ön böngészésének a végéig kerülnek tárolásra és elengedhetetlenek a weboldallal kapcsolatos egyes funkciók vagy alkalmazások megfelelő működéséhez. A cookie-kat csak a szolgáltatásaink javítására fogjuk felhasználni.
A munkamenet végeztével, illetve a böngésző bezárásával [alap böngésző mód: Google Chrome] a sütik e fajtája automatikusan törlődik a látogató számítógépéről. Az összegyűjtött adatok – az (ajánlatkérés v. szobafoglalás) adatkezelése céljának megvalósításához szükséges idő után automatikusan törlésre kerülnek. További bővebb információt itt a következő fejezetben (dokumentációban) kapsz erről.
Bővebb információ a sütikről ITT >> https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=hu

Tartalmaznak a cookie-k személyes adatokat?
A legtöbb süti hatékony működéséhez semmilyen személyes jellegű adat nem szükséges, így az esetek döntő többségében a cookie nem azonosítja az adott felhasználót. A cookie-k használata során összegyűjtött adatokat az adatvédelmi irányelvek szerint tároljuk, azokhoz jogosulatlan személyek nem férhetnek hozzá.

A cookie-k törlése
A weboldalak eléréséhez használt böngészőprogramok alapértelmezett esetben engedélyezik a sütik elhelyezését az eszközre. Ezek a beállítások megváltoztathatók. A sütik kezelésére vonatkozó információk a böngésző beállításai között találhatóak. Fontos tudni, hogy a cookie-k használatának tiltása/korlátozása negatívan befolyásolhatja az oldal bizonyos funkcióinak működését.

GDPR ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Utolsó frissítés: 2020. január

Az alábbiakban arról tájékoztatjuk Önt, hogy mit teszünk adatai védelme érdekében.

A HevizTravel (üzemeltető: Fábsits Kálmán Hévíz, Dr. Babocsay utca 32.)
a továbbiakban, mint Adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel az Európai Unió jogi elvárásainak.

A személyes adatok védelmére komoly hangsúlyt helyezünk. Ez természetesen abban az esetben is érvényes, ha online foglalási illetve ajánlatkérési rendszerünket használja. Ezért szeretnénk megismertetni Önt azokkal az adatkezelési illetve adatfeldolgozási folyamatokkal, amelyeket szolgáltatások nyújtásával kapcsolatban az on-line rendszerünkben alkalmazunk.

A Fábsits Fizető-Vendégház és annak honlapja, a www.heviztravel.com illetve www.fabsits.hu (Pension Family Fábsits – Hévíz – Hungary /Official Site a BookingSuite B.V. Booking.com Hollandia adatait megosztva) –  üzemeltetője: Fábsits Kálmán

Székhely: 8380 Hévíz, Dr. Babocsay utca 32.
Adószám: 74813997-1-40

Üzemeltetési engedély száma: 1473/2010 Hévíz Város Hatósági Osztály, NTAK regisztrációs szám: GHWWLRTH

Levélcím: 8380 Hévíz, Dr. Babocsay utca 32.
Telefon: 0630 273 7254
Email: kfabsits@gmail.com

Adatkezelő azon személyes adatok adatkezelője, amelyeket vendégeink vagy leendő vendégeink bocsátanak rendelkezésünkre, amikor a honlapot használják illetve a szállodába belépve kerülnek velünk kapcsolatba.

A jelen Adatkezelési Tájékoztató azt fejti ki, hogy hogyan biztosítjuk a személyes adatok védelmét az új EU általános adatvédelmi törvénynek (GDPR) megfelelően.
Ugyanakkor a személyes adatok védelmével és az adatvédelemmel kapcsolatban valamennyi hatályos jogi követelménynek megfelelnek.

Az Adatkezelő által kezelt adatok:
Ajánlatkérés/Foglalás
1. A https://www.heviztravel.com weboldalon keresztül történő ajánlatkérés/foglalás esetén az Adatkezelő az alábbi adatok rendelkezésre bocsátását kéri/kérheti a Vendégtől:
Név*
E-mail* / Téma*
Érkezés napja*/ Távozás napja*
Vendégek (száma)* / Szobák (száma)*
További Információ*
a * jelzett mező kitöltése kötelező
2. A folyamat önkéntes.
3. Az adatkezeléssel érintett tevékenység és folyamat a következő:
4. Az Érintett a weboldalon található ajánlatok vagy űrlapok (ajánlatkérő űrlap, kapcsolat űrlap) ahol lehetősége van a pontban meghatározott adatokat megadni (jelen adatkezelési szabályzatot elfogadni). Érintett az adatok megadását követően a “Kérés elküld” illetve a “Benyújt” gomb megnyomásával juttathatja el a megnevezett adatokat az Adatkezelő részére.
5. Az Adatkezelő részére elküldött adatokat rögzíti és az érintett számára ajánlatot dolgoznak ki, amelyet e-mail-ben eljuttat az ajánlatkérő illetve szoba foglaló részére.

Az adatkezeléssel érintett tevékenység és folyamat a következő:
1. Az ajánlat kérésről illetve a szoba foglalásáról az Adatkezelő írásban/email-ban értesíti az érintetteket.
Az Adatkezelő az Érintettek adatait [az ajánlat kéréshez és a szobafoglaláshoz] a Google E-mail Szolgáltatás rendszerét a @gmail.com felületet használja: kfabsits@gmail.com email címen. A Google Szolgáltatás [email küldés/fogadás] használatával az adatok védelme Google Adatvédelmi Szabálynak megfelel: Google Inc. (a továbbiakban “Google”) https://policies.google.com/terms?hl=hu

A Google-hoz érkező és a Google-tól kimenő titkosított forgalom:

A Google e-mail-szolgáltató azon dolgozik, hogy a szolgáltatásukba érkezett (bejövő e-mail) vagy abból küldött (kimenő e-mail) üzenetek titkosításán –  Transport Layor Security (TLS) protokol segítségével biztonságosan megfeleljen mindkét elvárásnak.

Az email-lek kezelését és törlését a tulajdonos az-az Adatkezelő: Fábsits Kálmán a fenti előírásoknak megfelelően végzi és az egyszemélyi felelős.
Ezeket az adatokat, amelyek önkéntesek – az Adatkezelő nem tárolja, mivel a Google levelező rendszeren keresztül ezek úgyis tárolásra kerülnek.
A Google adatvédelmi irányelvei adnak tájékoztatást arról, hogyan kezelik és védik a személyes adatokat a Szolgáltatásaink használata során.
Google az Európai Uniós GDPR Adatvédelmi irányelveknek megfelel.

A www.heviztravel.com egy statikus weboldal, kizárólag bemutatkozó oldal – tájékoztatás, információ közlés céljából üzemel. A WordPress (HTML) ingyenes sablon alapján készített weboldal:
Hírlevél küldő rendszert nem használ az oldal
Google statisztikai rendszert nem használ [Analitika]
Google és Facebook fizetett hirdetést nem közöl
Online számlázó program a felületen nincs beépítve

Webszerver
A admin felülethez az FTP hozzáférést, webtárhelyet a W3Host Bt biztosítja: http://www.w3host.hu
Ügyfélszolgálati iroda:
BCM Iroda- és üzletház
1152 Budapest, Szentmihályi út 171. (II. emelet, 2.60d)
H-P: 9:00 – 17:00 | Tel.: +36 70 212-8290

SOCIAL MEDIA [ ismeretségi hálózat ]
A www.heviztravel.com weboldal “Linken” keresztül kapcsolódik a közösségi hálózatokhoz (Facebook, Twitter, Instagram) – logója fel van tüntetve. Ezek a “Harmadik feles szolgáltatók” adatkezelési tájékoztatóit, süti szabályzatát itt tudod elérni: Facebook Inc. (a továbbiakban “Facebook”)  https://www.facebook.com/policies/cookies/ | Twitter Inc. (a továbbiakban “Twitter”) https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/personal-information | Instagram Inc. (a továbbiakban “Instagram”) https://www.facebook.com/help/instagram/196883487377501

Szállásközvetítők
A közvetítőkön keresztül küldött vendégek adatait az online közvetítő cég (Szallas.hu , Bookinng. com ) tárolja. Így az Adatkezelő – nem is tartozik felelősséggel azokért.

Linkek

A(z) heviztravel.com oldalon az alsó “tab” menüsávban utalás, ugrópont található más szolgáltatók által fenntartott oldalakra, ahol a “heviztravel -nak” semmilyen befolyása nincs a személyes adatok kezelésével kapcsolatos gyakorlatra. Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy ha ilyen ugrópontokra kattintanak, más szolgáltatók oldalaira kerülnek át. Ilyen esetekben – ha szükségét érzik – olvassák el az oldalak szolgáltatóinak nyilatkozatát a személyes adatok védelmével kapcsolatban.

Jelen Szabályzat csak a heviztravel.com szolgáltatáshoz tartozó oldalakra érvényes.

Bejelentkezés és a bejelentő lap
1. Érintett a Szállodába érkezéskor a lefoglalt szobájának elfoglalása előtt a vendég egy szállodai Bejelentő Lapot „regisztrációs kártyát” tölt ki, amelyben hozzájárul ahhoz, hogy az Adatkezelő az alább megadott adatokat a vonatkozó jogszabályokban (így különösen az idegenrendészettel, valamint az idegenforgalmi adóval kapcsolatos jogszabályokban) meghatározott kötelezettségei teljesítése, illetve a teljesítés bizonyítása, továbbá a Vendég azonosítása céljából mindaddig kezeli, illetve megőrzi amíg az illetékes hatóság az adott jogszabályokban meghatározott kötelezettségek teljesítését ellenőrizheti:

Vezetéknév
Keresztnév
Állampolgárság
Születési dátum
Igazolvány szám
Lakcím
E-mail cím
Érkezés napja
Elutazás napja

2. A kötelezően megadandó adatok Vendég általi megadása a szállodai szolgáltatások igénybevételének feltétele. Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) számára (2019-es törvény értelmében – statisztikai adatok gyűjtése – a vendég “adatok” megadása kötelező érvényű a szállodai szolgáltatás igénybevételének az érdekében)
3. A Bejelentő Lap aláírásával a vendég hozzájárul ahhoz, hogy a regisztrációs kártya kitöltésével átadott “adatait” az Adatkezelő a szerződés létrejötte, illetve az esetleges igényérvényesítés céljára a fent megjelölt határidőn belül kezelje, illetve archiválja.
4. A Vendég bejelentő lapon közölt “adatai” irányadóak az általa igénybe vett valamennyi szállodai szolgáltatásra.

A Bejelentő Lapok megsemmisítését az Adatkezelő személyesen végzi el.

Bankkártya adatok
1. Az érintett által Adatkezelőnek megadott bank-, hitelkártya/bankszámla adatokat az Adatkezelő csak olyan mértékben és ideig használja és használhatja, ameddig a jogai gyakorlása és a kötelezettségei teljesítése érdekében szükséges.
2. Az Adatkezelő üzemeltetésében álló szálloda Széchenyi Pihenőkártya SZÉP-Kártya elfogadóhely is, amelyre a bankkártya kezeléssel megegyező adatvédelem vonatkozik.
3. A Szálloda a szolgáltatási díjak jövőbeli kifizetésének biztosítására jogosult bankkártya előautorizáció illetve autorizáció igénybevételére ( OTP POS Terminált használ ).

Facebook oldal
1. Adatkezelő illetve az Adatkezelő által üzemeltetett szálloda és azok szolgáltatási egységei külön-külön is elérhetőek a Facebook közösségi portálon.
2. Az adatkezelés célja a weboldalon található tartalmak megosztása. A Facebook oldal segítségével a Vendég tájékozódhat a legújabb akciókról.
3. Adatkezelő Facebook oldalán a „tetszik”/”like”- linkre kattintással az érintett
hozzájárul az Adatkezelő híreinek és ajánlatainak közzétételéhez a saját üzenőfalán.
4. Adatkezelő Facebook oldalán képeket/videókat is közzétesz a különböző aktuális eseményekről. Amennyiben nem tömegfelvétel ről van szó, az Adatkezelő előtte
kikéri az érintett írásbeli hozzájárulását a képek közzététele előtt.

Weboldal alsó “tab” navigációs sávja
1. Hivatkozások és linkek (link címek)
1/1. Adatkezelő weboldala olyan linkeket is tartalmaz, amelyeket nem az Adatkezelő üzemeltet, csupán a látogatók tájékoztatását szolgálják. Az Adatkezelőnek nincs semmi befolyása a partnercégek által üzemeltetett weboldalak tartalmára és biztonságára így nem is tartozik felelősséggel azokért.
2. Cookie-k
2/1. A cookie-k fontosak az oldal megfelelő működéséhez. A felhasználói élmény fokozása érdekében ez a weboldal is használ sütiket, melyek emlékeztetik a Felhasználót a rendelési adataira, és biztosítják a biztonságos szobafoglalást, ajánlatkérést. A cookie-k elfogadása az “Elfogadom” gomb kattintásával történik – és ekkor közvetlenül az oldalra lép és ezzel a Felhasználó elfogadja az egyes cookie-k alkalmazását az oldalon való tartózkodás során. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben úgy dönt, hogy letiltja a cookie-kat, le kell mondania a honlap bizonyos funkcióiról.

JOGORVOSLATI LEHETŐSÉGEK
1. Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, törlését vagy zárolását a kfabsits@gmail.com email címen.
2. Az érintett kérelmére az Adatkezelő tájékoztatást ad az általa kezelt adatokról, adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, adatfeldolgozó adatairól.
3. Az Adatkezelő a valóságnak nem megfelelő személyes adatot helyesbíti, illetve törli az adatot, amennyiben:
a. a kezelés jogellenes;
b. az érintett kéri;
c. az hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható -,
feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki;
d. az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben
meghatározott határideje lejárt;
e. azt a bíróság vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elrendelte.
4. Az Adatkezelő a helyesbítésről és a törlésről értesíti az érintettet. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.
5. Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen.
6. Az Adatkezelő – az adatkezelés egyidejű felfüggesztésével – a tiltakozást a
kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15
munkanap alatt megvizsgálja, és annak eredményéről a kérelmezőt írásban
tájékoztatja. Amennyiben a kérelmező tiltakozása megalapozott, az Adatkezelő
az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is –
megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, illetőleg az annak
alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítéséhez.
7. Amennyiben az érintett az Adatkezelő döntésével nem ért egyet, vagy az Adatkezelő a 6. pontban hivatkozott határidőt elmulasztja, jogosult – annak közlésétől számított 30 napon belül – bírósághoz fordulni.
8. Bírósági jogérvényesítés: Az érintett a jogainak megsértése esetén bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. Azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, az Adatkezelő köteles bizonyítani.
9. Információs önrendelkezési jogának megsértése esetén bejelentéssel, panasszal élhet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál, valamint a Bíróságnál.
10. E jogok mellett, ha Ön úgy gondolja, hogy Adatkezelő az Ön személyes adataival vagy adatainak védelmével kapcsolatban helytelenül járt el, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy a helyzetet orvosolhassuk.

A magyar és az Európai Uniós jogszabályoknak, rendeleteknek megfelelően kezeljük vendégeink és partnereink személyes adatait.

Hévíz, 2018. 09.15

Fábsits Kálmán tulajdonos