Az utazás maga a cél

Gardens by the Bay – Öböl menti kertek (hotelszobai kilátás)

Az út ugyanis  nem más, mint a vágyak beteljesülése

Nem természetes, hogy az ember csak a fenekén üljön. Civilized to Death (Agyoncivilizálva) című kötetében Christopher Ryan azt írja, hogy ” az utazás iránti vágy a génjeinkben van kódolva “.

Kell hozzá némi bizakodás merészséggel  és kell képzelőerő is – mert hinnünk kell benne, hogy a repülőgép olyan helyre visz, ahol hihetetlen élményben lesz majd részünk. Attól olyan élvezetes az utazás, hogy nem látjuk előre a végkimenetelét. Unalmas is lenne, ha minden precíz tervek szerint zajlana. De ugyan akkor nem árt, ha egy előre kidolgozott tervel rendelkezünk az adott desztináció felfedezésére, és akkor mindet megtudunk nézni, ami számunkra érdekes is lehet. Az utazás nem ésszerű tevékenység (a helyi nyelvet nem is beszéljük, a szokásokat nem értjük) – és ahol mindezért még egy rakás pénzt is kifizetünk? Nem is igen mennénk sehova, ha így közelítenénk meg ezt a kérdést. De hát a génjeinkbe be van kódolva a felfedezés vágya, hiszen ennek köszönhetjük hogy a Kelet-Afrikából elindulva meghódítottuk a Földet. Az ember mintegy 60 ezer évvel ezelőtt (Homo sapiens) hagyta el a fekete kontinenst, és csakhamar benépesítette az összes földrészt.

A National Geographic Társaság és az IBM összefogása nyomán példátlan méretű genetikai kutatási program vette kezdetét 2005 tavaszán. A Genográfiai Tervezet (Genographic Project) nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy a lehető legaprólékosabban feltárja azokat az útvonalakat, melyeket az emberiség követett, mikor Afrikából kiindulva benépesítette a Földet.

Kattints a panorámaképre! – Szingapúri kedvcsinálás képen

Igazából nem kell ilyen messzire utazni – amikor ITTHON is vannak jó úti célok.