Kik vagyunk

A weboldalunk címe: http://www.heviztravel.com.

Melyek azok a személyes adatok, amiket gyűjtünk és milyen céllal gyűjtjük ezeket

Hozzászólások

Hozzászólás beküldésekor a hozzászólási űrlapban megadottakon kívül begyűjtésre kerül a hozzászóló IP címe és a böngészőazonosító karakterlánc a kéretlen tartalmak kiszűrése céljából.

Egy személytelenített, az e-mail címből előállított karakterlánc (hashnek szokás nevezni) kerül továbbításra a Gravatar szolgáltatás felé, ha ez az oldalon használatban van. A Gravatar szolgáltatás feltételei az alábbi címen tekinthetőek meg: https://automattic.com/privacy/. A hozzászólás elfogadása után, a hozzászólásunk tartalma és a profil képünk is megjelenik nyilvánosan.

Média

Amennyiben regisztrált felhasználó által kerül kép feltöltésre a honlapra, kerülni kell az az olyan EXIF-eket, amelyekben GPS pozíció adatok is szerepelnek. A honlap látogatói ezeket letölthetik és kinyerhetik a helyadatokat a honlapon található képekből.

Kapcsolatfelvételi űrlapok

Sütik

Ha hozzászólást adsz a honlapodon, bejelentkezve maradhatsz a megadott neved, e-mail-ed és webcímed eltárolásával egy sütiben. A tárolás a te kényelmi célokat szolgálja azért, hogy a következő hozzászóláskor ezeket az adatmezőket ne kelljen kitöltened. Ezeknek a sütiknek a lejárati ideje 1 év.

Ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be is vagyunk jelentkezve erre a honlapra, akkor átmeneti sütiket állítunk be, annak érdekében, hogy megállapítsuk, hogy a böngésző elfogadja-e a sütiket. Ezek a sütik nem tartalmaznak személyes információt, és törlődnek, ahogy bezárjuk a böngészőt.

A honlapra történő bejelentkezéskor több sütit hozunk létre, amely elmenti a bejelentkezési információt és a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit. A bejelentkezési sütik két napig érvényesek, a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit tároló süti egy évig. Amennyiben az "Emlékezz rám" opciót bejelöljük, a bejelentkezés két hétig folytatódik. Kijelentkezéskor a bejelentkezési sütik eltávolításra kerülnek.

Amennyiben bejegyzést vagy oldalt szerkesztünk, egy újabb sütit tárol el a böngészőnk. Ez a süti nem tartalmaz személyes adatot, egyszerűen csak a bejegyzés azonosító számát tárolja, amelyet szerkesztettünk. Egy nap múlva jár le az érvényessége.

Más honlapokról származó beágyazott tartalmak

A honlapon elérhető bejegyzések külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használhatnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy másik honlapot.

Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést, ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be vagyunk jelentkezve az oldalra.

Analitika

Kivel osztjuk meg a felhasználói adatokat

Mennyi ideig őrizzük a személyes adatot

Ha hozzászólunk, a hozzászólás és annak metaadatai nem meghatározható ideig a rendszerben maradnak. Ennek célja, hogy az összes ezt követő bármely hozzászólás általunk megismertté és jóváhagyottá váljon, azaz ne kerüljön fel a moderálandó hozzászólások listájára.

A honlapon regisztrált felhasználók (ha vannak ilyenek) személyes adatai a saját felhasználói profiljukban is tárolásra kerülnek. Minden felhasználó megtekintheti, szerkesztheti vagy törölheti a személyes adatait bármikor (kivéve, hogy nem változtathatja meg a saját felhasználói nevét). A honlap rendszergazdái ezen információkat szintén megtekinthetik és szerkeszthetik.

Milyen jogokkal rendelkezik a felhasználó a saját adatai kapcsán

A weboldalon regisztrált fiók vagy hozzászólás írása esetén kérhető a személyes adatok export fájlban történő megküldése, amely bármilyen adatot tartalmaz, amit korábban a felhasználó rendelkezésünkre bocsátott. Kérhető továbbá, hogy bármilyen korábban megadott személyes adatot töröljük. Ez nem vonatkozik azokra az adatokra, amelyeket adminisztrációs, jogi vagy biztonsági okokból kötelező megőriznünk.

Hová továbbítjuk az adatokat

A látogatók által beküldött hozzászólásokat automatikus spamszűrő szolgáltatás ellenőrizheti.

Kapcsolati adatok

További információk

Hogyan védjük a felhasználói személyes adatokat

Érvényben lévő eljárások adatkezelési sérelmek esetén

Milyen harmadik féltől származó adatokat kapunk

Milyen automatizált döntéshozatalt és/vagy profilalkotást végzünk a felhasználói adatokkal

Szabályozott iparág közzétételi követelményei

WordPress Hungary | 2019.07.24.

COOKIE-K HASZNÁLATA & ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

COOKIE-K – AZAZ A SÜTIK HASZNÁLATA A HEVIZTRAVEL.COM WEBOLDALON

Mik azok a cookie-k?
A cookie-k kisméretű fájlok, amelyeket az aktuálisan megtekintett weboldal vagy éppen használt alkalmazás a böngészőre vagy a készülékre telepít. Az ennek eredményeként létrejött kapcsolat olyan információkat tartalmazhat, mint például a készülék IP-címe,vagy a használt böngésző típusa. A sütik „passzívak”, azaz nem tartalmaznak futtatható állományokat, vírusokat, illetve kémprogramokat és nem férnek hozzá a felhasználó merevlemezének adataihoz.

A sütik fajtái
Weboldalunkon csak a feltétlenül szükséges “munkamenet sütiket” – („session cookies”) használunk fel : ezek az ideiglenes sütik csak az Ön böngészésének a végéig kerülnek tárolásra és elengedhetetlenek a weboldallal kapcsolatos egyes funkciók vagy alkalmazások megfelelő működéséhez. A cookie-kat csak a szolgáltatásaink javítására fogjuk felhasználni.
A munkamenet végeztével, illetve a böngésző bezárásával [alap böngésző mód: Google Chrome] a sütik e fajtája automatikusan törlődik a látogató számítógépéről. Az összegyűjtött adatok – az (ajánlatkérés v. szobafoglalás) adatkezelése céljának megvalósításához szükséges idő után automatikusan törlésre kerülnek. További bővebb információt itt a következő fejezetben (dokumentációban) kapsz erről.
Bővebb információ a sütikről ITT >> https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=hu

Tartalmaznak a cookie-k személyes adatokat?
A legtöbb süti hatékony működéséhez semmilyen személyes jellegű adat nem szükséges, így az esetek döntő többségében a cookie nem azonosítja az adott felhasználót. A cookie-k használata során összegyűjtött adatokat az adatvédelmi irányelvek szerint tároljuk, azokhoz jogosulatlan személyek nem férhetnek hozzá.

A cookie-k törlése
A weboldalak eléréséhez használt böngészőprogramok alapértelmezett esetben engedélyezik a sütik elhelyezését az eszközre. Ezek a beállítások megváltoztathatók. A sütik kezelésére vonatkozó információk a böngésző beállításai között találhatóak. Fontos tudni, hogy a cookie-k használatának tiltása/korlátozása negatívan befolyásolhatja az oldal bizonyos funkcióinak működését.

GDPR ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Utolsó frissítés: 2018.09.15.

Az alábbiakban arról tájékoztatjuk Önt, hogy mit teszünk adatai védelme érdekében és
milyen adatokat, milyen célból rögzítünk. A személyes adatok védelmére komoly hangsúlyt helyezünk. Ez természetesen abban az esetben is érvényes, ha online foglalási illetve ajánlatkérési rendszerünket használja. Ezért szeretnénk megismertetni Önt azokkal az adatkezelési illetve adatfeldolgozási folyamatokkal, amelyeket szolgáltatások nyújtásával kapcsolatban az on-line rendszerünkben alkalmazunk.

A Pension Family Fábsits fizető-vendégház (szálloda) és annak honlapja, a www.heviztravel.com üzemeltetője: Fábsits Kálmán

Székhely: 8380 Hévíz, Dr. Babocsay utca 32.
Adószám: 74813997-1-40
Levélcím: 8380 Hévíz, Dr. Babocsay utca 32.
Telefon: 0630 273 7254
Email: kfabsits@gmail.com

A jelen Adatkezelési Tájékoztató azt tartalmazza, hogy a Fábsits Kálmán /a továbbiakban: Adatkezelő, hogyan használja és védi az Ön személyes adatait. Adatkezelő azon személyes adatok adatkezelője, amelyeket vendégeink vagy leendő vendégeink bocsátanak rendelkezésünkre, amikor a honlapot használják illetve a szállodába belépve kerülnek velünk kapcsolatba.

A jelen Adatkezelési Tájékoztató azt fejti ki, hogy hogyan biztosítjuk a személyes adatok védelmét az új EU általános adatvédelmi törvénynek (GDPR) megfelelően.
Ugyanakkor a személyes adatok védelmével és az adatvédelemmel kapcsolatban valamennyi hatályos jogi követelménynek megfelelnek.

Az Adatkezelő által kezelt adatok:
Ajánlatkérés/Foglalás
1. A https://www.heviztravel.com weboldalon keresztül történő ajánlatkérés/foglalás esetén az Adatkezelő az alábbi adatok rendelkezésre bocsátását kéri/kérheti a Vendégtől:
Név*
E-mail* / Téma*
Érkezés napja*/ Távozás napja*
Vendégek (száma)* / Szobák (száma)*
További Információ*
a * jelzett mező kitöltése kötelező
2. A folyamat önkéntes.
3. Az adatkezeléssel érintett tevékenység és folyamat a következő:
4. Az Érintett a weboldalon található ajánlatok vagy űrlapok (ajánlatkérő űrlap, kapcsolat űrlap) ahol lehetősége van a pontban meghatározott adatokat megadni (jelen adatkezelési szabályzatot elfogadni). Érintett az adatok megadását követően a “Kérés elküld” illetve a “Benyújt” gomb megnyomásával juttathatja el a megnevezett adatokat az Adatkezelő részére.
5. Az Adatkezelő részére elküldött adatokat rögzíti és az érintett számára ajánlatot dolgoznak ki, amelyet e-mail-ben eljuttat az ajánlatkérő illetve szoba foglaló részére.

Az adatkezeléssel érintett tevékenység és folyamat a következő:
1. Amennyiben érintett az ajánlatot elfogadja és erről szóban vagy írásban tájékoztatja az Adatkezelőt, úgy az Adatkezelő megteszi a szobafoglalással kapcsolatos lépéseket.
2. Az ajánlat kérésről illetve a szoba foglalásáról az Adatkezelő írásban/email-ban értesíti az érintetteket.
Az Adatkezelő az Érintettek adatait [az ajánlat kérréshez és a szobafoglaláshoz] a Google E-mail Szolgáltatás rendszerét a @gmail.com felületet használja: kfabsits@gmail.com email címen. A Google Szolgáltatás [email küldés és fogadás] használatával az adatok védelme a Google Adatvédelmi irányelveknek megfelelnek: https://policies.google.com/terms?hl=hu

Az email-lek kezelését és törlését a tulajdonos az-az Adatkezelő: Fábsits Kálmán a fenti előírásoknak megfelelően végzi és az egyszemélyi felelős.
Ezeket az adatokat, amelyek önkéntesek – az Adatkezelő nem tárolja, mivel a Google levelező rendszeren keresztül ezek úgyis tárolásra kerülnek.
A Google adatvédelmi irányelvei adnak tájékoztatást arról, hogyan kezelik és védik a személyes adatokat a Szolgáltatásaink használata során.
Google az Európai Uniós GDPR Adatvédelmi irányelveknek megfelel.

A www.heviztravel.com egy statikus weboldal, kizárólag bemutatkozó oldal – tájékoztatás, információ közlés céljából üzemel. Ez egyszerű HTML WordPress ingyenes sablon alapján készített weboldal:
Hírlevél küldő rendszert nem használ az oldal
Google statisztikai rendszert nem használ [Analitika]
Google és Facebook fizetett hirdetést nem közöl
Online számlázó program a felületen nincs beépítve

Webszerver
A admin felülethez az FTP hozzáférést, webtárhelyet a W3Host Bt biztosítja: http://www.w3host.hu
Ügyfélszolgálati iroda:
BCM Iroda- és üzletház
1152 Budapest, Szentmihályi út 171. (II. emelet, 2.60d)
H-P: 9:00 – 17:00 | Tel.: +36 70 212-8290

SOCIAL MEDIA [ ismeretségi hálózat ]
A www.heviztravel.com weboldalon semilyen közösségi hálózat (Facebook, Twitter stb.) logója nincs feltüntetve – így közvetlenül nem is kapcsolódik egyikhez sem.

Szállásközvetítők
A közvetítőkön keresztül küldött vendégek adatait az online közvetítő cég (Szallas.hu , Bookinng. com ) tárolja. Így nem is tartozik felelősséggel azokért.

Bejelentkezés és a bejelentő lap
1. Érintett a Szállodába érkezéskor a lefoglalt szobájának elfoglalása előtt a vendég egy szállodai Bejelentő Lapot „regisztrációs kártyát” tölt ki, amelyben hozzájárul ahhoz, hogy az Adatkezelő az alább megadott adatokat a vonatkozó jogszabályokban (így különösen az idegenrendészettel, valamint az idegenforgalmi adóval kapcsolatos jogszabályokban) meghatározott kötelezettségei teljesítése, illetve a teljesítés bizonyítása, továbbá a Vendég azonosítása céljából mindaddig kezeli, illetve megőrzi amíg az illetékes hatóság az adott jogszabályokban meghatározott kötelezettségek teljesítését ellenőrizheti:

Vezetéknév
Keresztnév
Állampolgárság
Születési dátum
Igazolvány szám
Lakcím
E-mail cím
Érkezés napja
Elutazás napja

2. A kötelezően megadandó adatok Vendég általi megadása a szállodai szolgáltatások igénybevételének feltétele.
3. A Bejelentő Lap aláírásával a vendég hozzájárul ahhoz, hogy a regisztrációs kártya kitöltésével átadott “adatait” az Adatkezelő a szerződés létrejötte, illetve az esetleges igényérvényesítés céljára a fent megjelölt határidőn belül kezelje, illetve archiválja.
4. A Vendég bejelentő lapon közölt “adatai” irányadóak az általa igénybe vett valamennyi szállodai szolgáltatásra.

A Bejelentő Lapok megsemmisítését az Adatkezelő személyesen végzi el.

Bankkártya adatok
1. Az érintett által Adatkezelőnek megadott bank-, hitelkártya/bankszámla adatokat az Adatkezelő csak olyan mértékben és ideig használja és használhatja, ameddig a jogai gyakorlása és a kötelezettségei teljesítése érdekében szükséges.
2. Az Adatkezelő üzemeltetésében álló szálloda Széchenyi Pihenőkártya SZÉP-Kártya elfogadóhely is, amelyre a bankkártya kezeléssel megegyező adatvédelem vonatkozik.
3. A Szálloda a szolgáltatási díjak jövőbeli kifizetésének biztosítására jogosult bankkártya előautorizáció illetve autorizáció igénybevételére ( OTP POS Terminált használ ).

Facebook oldal
1. Adatkezelő illetve az Adatkezelő által üzemeltetett szálloda és azok szolgáltatási egységei külön-külön is elérhetőek a Facebook közösségi portálon.
2. Az adatkezelés célja a weboldalon található tartalmak megosztása. A Facebook oldal segítségével a Vendég tájékozódhat a legújabb akciókról.
3. Adatkezelő Facebook oldalán a „tetszik”/”like”- linkre kattintással az érintett
hozzájárul az Adatkezelő híreinek és ajánlatainak közzétételéhez a saját üzenőfalán.
4. Adatkezelő Facebook oldalán képeket/videókat is közzétesz a különböző aktuális eseményekről. Amennyiben nem tömegfelvétel ről van szó, az Adatkezelő elötte
kikéri az érintett írásbeli hozzájárulását a képek közzététele előtt.

Weboldal alsó “tab” navigációs sávja
1. Hivatkozások és linkek (link címek)
1/1. Adatkezelő weboldala olyan linkeket is tartalmaz, amelyeket nem az Adatkezelő üzemeltet, csupán a látogatók tájékoztatását szolgálják. Az Adatkezelőnek nincs semmi befolyása a partnercégek által üzemeltetett weboldalak tartalmára és biztonságára így nem is tartozik felelősséggel azokért.
2. Cookie-k
2/1. A cookie-k fontosak az oldal megfelelő működéséhez. A felhasználói élmény fokozása érdekében ez a weboldal is használ sütiket, melyek emlékeztetik a Felhasználót a rendelési adataira, és biztosítják a biztonságos szobafoglalást, ajánlatkérést. A cookie-k elfogadása az “Elfogadom” gomb kattintásával történik – és ekkor közvetlenül az oldalra lép és ezzel a Felhasználó elfogadja az egyes cookie-k alkalmazását az oldalon való tartózkodás során. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben úgy dönt, hogy letiltja a cookie-kat, le kell mondania a honlap bizonyos funkcióiról.

JOGORVOSLATI LEHETŐSÉGEK
1. Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, törlését vagy zárolását a kfabsits@gmail.com email címen.
2. Az érintett kérelmére az Adatkezelő tájékoztatást ad az általa kezelt adatokról, adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, adatfeldolgozó adatairól.
3. Az Adatkezelő a valóságnak nem megfelelő személyes adatot helyesbíti, illetve törli az adatot, amennyiben:
a. a kezelés jogellenes;
b. az érintett kéri;
c. az hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható -,
feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki;
d. az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben
meghatározott határideje lejárt;
e. azt a bíróság vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elrendelte.
4. Az Adatkezelő a helyesbítésről és a törlésről értesíti az érintettet. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.
5. Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen.
6. Az Adatkezelő – az adatkezelés egyidejű felfüggesztésével – a tiltakozást a
kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15
munkanap alatt megvizsgálja, és annak eredményéről a kérelmezőt írásban
tájékoztatja. Amennyiben a kérelmező tiltakozása megalapozott, az Adatkezelő
az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is –
megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, illetőleg az annak
alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítéséhez.
7. Amennyiben az érintett az Adatkezelő döntésével nem ért egyet, vagy az Adatkezelő a 6. pontban hivatkozott határidőt elmulasztja, jogosult – annak közlésétől számított 30 napon belül – bírósághoz fordulni.
8. Bírósági jogérvényesítés: Az érintett a jogainak megsértése esetén bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. Azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, az Adatkezelő köteles bizonyítani.
9. Információs önrendelkezési jogának megsértése esetén bejelentéssel, panasszal élhet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál, valamint a Bíróságnál.
10. E jogok mellett, ha Ön úgy gondolja, hogy Adatkezelő az Ön személyes adataival vagy adatainak védelmével kapcsolatban helytelenül járt el, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy a helyzetet orvosolhassuk.

A magyar és az Európai Uniós jogszabályoknak, rendeleteknek megfelelően kezeljük vendégeink és partnereink személyes adatait.

Hévíz, 2018. 09.15

Fábsits Kálmán tulajdonos